La CUP organitza un cicle de xerrades a la fresca cada dilluns a Mas Miquel
150 persones a l'assemblea oberta sobre el Pius conclouen que cal mantenir les mobilitzacions
Dilluns vinent el diputat Quim Arrufat, Jordi Martí i la Plataforma en Defensa de l'Ebre parlaran sobre lluites emancipadores avui · També passaran per Mas Miquel la Plataforma No a la MAT i Aturem Barcelona World · Una auditoria pública de la CUP de Valls clourà el cicle
Valls, 16/07/2013. La Candidatura d'Unitat Popular de Valls ha organitzat un cicle de xerrades a la fresca, durant quatre dilluns seguits a l'auditori de Mas Miquel a dos quarts de nou del vespre. El cicle de xerrades pretén portar la reflexió i el debat polític sobre una sèrie de temàtiques d'actualitat, així com compartir i fer extensible a la ciutadania les decisions i la feina de la CUP tant a dins com a fora de les institucions.
Assemblea oberta i informativa sobre el Pius Hospital
El cicle va començar aquest passat dilluns 15 amb una assemblea oberta sobre el Pius Hospital de Valls, organitzat conjuntament amb els sindicats CGT, Metges de Catalunya i SATSE. Les organitzacions van denunciar la manca d'informació sobre el futur del Pius per part de gerència i de l'alcalde Albert Batet, president del Pius i de la comissió parlamentària sobre sanitat: “no ens creiem que Batet, situat com està al Parlament, no conegui els plans de futur que la conselleria té pel Pius.”
En aquest sentit, es van explicar els reiterats rumors que fa anys que corren entre els professionals de l'àmbit sanitari sobre l'absorció del Pius per part de la Fundació Tecla de Tarragona o Sant Joan de Reus, com també de la suposada pretensió de la conselleria de convertir el Pius amb un “hospital lleuger”, sense llits ni hospitalitzacions. “Les organitzacions aquí presents tenim accionistes al Pius, membres al Consell d'Administració i al Comitè d'Empresa i encara ens manca molta informació, com la referent al què ha passat amb la no renovació del faktoring amb CaixaBank”. Les organitzacions ja van denunciar l'estratègia de la por que aplica el govern local, utilitzant el suposat conflicte de la no renovació del fàktoring per a atemorir els treballadors i la població, per fer acceptar així retallades en les condicions laborals i de serveis. Però el tir els ha sortit per la culata de moment i els treballadors del Pius van rebutjar en referèndum la proposta de conveni de la gerència pactada amb CCOO. Després de les darreres mobilitzacions i del resultat d'aquest referèndum, gerència s'ha avingut aquest dimarts a negociar una nova proposta de conveni més acord amb les reivindicacions dels treballadors.
Les organitzacions demanen fer un front institucional comú entre tots els ajuntaments i consells comarcals de la Conca de Barberà i l'Alt Camp i plantar cara a la conselleria per tal que no elimini els actuals serveis del Pius del mapa sanitari territorial. La CUP fa anys que demana que s'estudii la possibilitat de fer entrar a la gestió de Pius a aquestes institucions per tal de tenir més força i poder afrontar dificultats com la del suposat aval de 8 milions d'euros que ara demana CaixaBank.
La CGT denuncia que durant els últims anys les retallades al Pius han anat a càrrec dels sous dels treballadors, però que ja s'ha arribat al límit i no és suportable cap més càrrega en aquest sentit. Una treballadora del Pius va manifestar “porto 35 anys treballant al Pius i després de totes les retallades cobro 1100 euros mensuals, és mentida que tinguem sous desorbitats”. En canvi, la CGT denuncia que l'estructura gerencial i de coordinació de l'hospital està sobredimensionada i és més gran que la dels hospitals de Reus i Tarragona: “perquè no retallen aquí, que és on hi ha els sous més alts?”.
Les organitzacions convocants van fer una crida a organitzar-se i constituir una plataforma o grup de treball, ja que la lluita per la defensa del Pius es preveu llarga i dura: “quan d'aquí uns anys hagi desaparegut el Pius, llavors tothom es lamentarà” es va sentenciar des del públic.
El diputat Quim Arrufat serà el dilluns 22 a Valls
Construir Poder Popular! Estratègies de ruptura amb el sistema i lluites emancipadores avui.
Tres exposicions inicials serviran per obrir un debat sobre la creació d'alternatives i el present i futur de la lluita pels drets socials, nacionals i individuals. Intervindran Quim Arrufat, diputat de la CUP al Parlament, Jordi Martí Font, sindicalista i activista social de Tarragona, i un portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, que va aconseguir aturar el Plan Hidrológico Nacional i que ara es torna a activar a causa de les últimes amenaces institucionals al Delta. Després de les exposicions hi haurà deebat i torn obert de paraules.
Noves agressions al territori i alternatives: BCNWorld i línia de Molt Alta Tensió a l'Alt Camp
Dilluns 29. Coneix els perills econòmics, socials, medioambientals i sobre la salut de les persones d'aquests dos macroprojectes projectats al Camp, qui i què s'hi amaga al darrera i quines alternatives existeixen. A càrrec dels moviments socials “Aturem BCNWorld” i “No a la MAT”.
Casinos amb lleis a mida i magnats mafiosos, la realitat que s'amaga darrera del projecte BCNWorld i les mentides sobre el turisme sostenible i la creació de llocs de treball.
Una línia MAT de 400.000 volts amenaça l'Alt Camp, directament Alcover, El Rourell, Vilallonga del Camp, Vallmoll, Els Garidells i La Secuita, però amb possibles desviacions als municipis limítrofs, inclòs el de Valls; coneix els efectes perjudicials sobre la salut, el territori i l'economia d'aquesta infraestructura.
Auditoria pública de la CUP Valls
Dilluns 5 d'agost. Repàs de l'activitat principal de la CUP a l'Ajuntament de Valls i al Consell Comarcal de l'Alt Camp i valoració dels dos primers anys de legislatura.
Torn de paraules obert als assistents per preguntar sobre qualsevol àmbit de gestió municipal i comarcal, sobre l'activitat interna de la CUP, expressar greuges, fer propostes, etc.