La CUP es planta davant els pressupostos municipals

La formació anticapitalista és l’única que presenta al·legacions exposant les seves prioritats.

Els regidors a l’Ajuntament de Valls van dur a terme una roda de premsa per tal d’exposar quines són les principals desavinències amb el pressupost definitiu de l’Ajuntament de Valls per al 2021, el qual va ser aprovat únicament amb els vots de l’Equip de Govern en el darrer ple del mes d’abril.

La CUP va ser l’única formació que va presentar al·legacions al pressupost, un total de 51, les quals van ser desestimades. Les anticapitalistes reiteren que les principals línies de les seves al·legacions van encaminades a ajustar les mancances en RRHH que fa temps que pateix l'Ajuntament de Valls. Tot i que l’Ajuntament ha assumit teories que històricament ha defensat la CUP i ha contractat més personal, cal treballar per seguir creixent, ja que hi continua havent serveis desbordats i figures que no existeixen. En aquest sentit, la formació cupaire vol impulsar la contractació de personal de dinamització juvenil, així com la figura de la tècnica de salut. En la mateixa línia, el departament d'educació també ha patit sempre una manca d'aposta per la migradesa dels seus recursos humans, ja que només pot atendre les necessitats educatives des de la vessant administrativa, però no desenvolupar programes, actuacions o serveis per a cobrir les necessitats reals de Valls. Per altra banda, defensen que al Centre Històric li convé alguna cosa més que càmeres de vigilància i presència policial. En aquest sentit, la figura del tècnic d’educació de carrer o integrador social seria molt necessària per poder implementar un treball en xarxa.

En segon lloc, la CUP ha exposat que les seves prioritats pel que fa a les inversions van dirigides, principalment a reforçar l’àrea de serveis i atenció a les persones per tal de potenciar la cohesió social, mentre que aquelles proposades per l’Equip de Govern són projectes “de façana”. Per aquesta raó, proposen diversos increments en les partides d’habitatge social, mediació i dinamització comunitària i de barris, i ajuts a entitats del tercer sector.

Així doncs, els cupaires aposten per la creació d’un Servei d’atenció integral, el SAI, un Projecte d’Acompanyament Terapèutic i Educatiu, dirigit a la infància i a la família, així com pel disseny d’un Pla de Transició Energètica amb la corresponent contractació de personal tècnic.

D’altra banda, defensen que és necessari donar sortida a projectes de ciutat que fa anys que estan encallats. Les al·legacions de la CUP posen partides més quantioses al pressupost per veure desencallar la intervenció als Torrents, l’inici dels projectes arquitectònics del Centre cívic al Centre històric, la nova seu de la Policia local, la tan necessitada Escola de Música Municipal juntament amb la Fundació Vilaniu, per tal d’anar corregint poc a poc les mancances que tenim a les nostres residències, tan d’infraestructura i equipaments, com de personal.