La CUP de Valls presenta al·legacions a les ordenances municipals del 2022

La formació anticapitalista ha presentat les seves propostes respecte les modificacions a les ordenances fiscals de cara al 2022. Aposten per una fiscalitat més justa i progressiva i això, en definitiva, significa que aquells que tinguin més, paguin més. Des de la CUP afirmen que només d’aquesta manera es pot racionalitzar la recaptació d’impostos ja que, tal i com han expressat, “des d'una visió d’esquerres i per la CUP és incomprensible que se segueixi bonificant a les classes altes”.

En primer lloc, els cupaires es posicionen en contra de la congelació de les ordenances per segon any consecutiu. Defensen que aquelles persones que han tingut la sort de continuar cobrant durant tot el període de pandèmia han d’augmentar la seva aportació als impostos municipals. Alhora, presenten al·legacions a diverses ordenances en concret.

Respecte l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la formació anticapitalista defensa que, tot i estar satisfets per la incorporació d’un criteri de renda en el cas de la bonificació de l’impost a les famílies nombroses, és necessària una segona mesura: cal introduir un topall màxim de renda pel qual es deixi de percebre la reducció de l’impost. Seguint aquesta tendència, la CUP afirma que caldria aplicar la mateixa situació en el cas de les famílies monoparentals mitjançant el procediment legal pertinent. Finalment, aposten per aplicar bonificacions que premiïn l’eficiència energètica dels habitatges, així com un IBI superior en el cas dels immobles que siguin propietat de grans multinacionals.

Respecte l'IVTM, es posicionen en contra de reduir la bonificació als cotxes que tenen més de vint-i-cinc anys. La formació anticapitalista ha afirmat que “qui té un cotxe de més de vint-i-cinc anys és perquè no se n’han pogut comprar un de nou. Així doncs, la contaminació no l’ha de pagar la classe popular, ja que és la que no té recursos per canviar la seva situació”.

Pel que fa a la taxa de la brossa, els cupaires també defensen l’aplicació d’una tarifació per trams lligada alhora a la mida de la unitat familiar. Bàsicament, com més elevada sigui la renda o més gran sigui la unitat familiar, major hauria de ser l’import a pagar. En segon lloc, defensen que aquelles entitats sense ànim de lucre que comptin amb un local de titularitat pròpia també es puguin acollir als descomptes per la recollida selectiva i l’ús de la deixalleria. Seguint aquesta tendència, aposten per la implementació del sistema de recollida de residus “porta a porta” a la zona situada dins les muralles del municipi.

Finalment, des de la CUP han denunciat la falta de valentia per part de l’Equip de Govern, ja que creuen que les modificacions fetes a les ordenances són molt tímides. Així doncs, han acabat la compareixença demanant un canvi real i que aquells qui governen pensin “menys en vots i més en les persones”.