La CUP aposta pel Centre Cívic com a dinamitzador del Barri Antic

La candidatura rupturista insisteix en la necessitat d’augmentar la inversió en habitatge

La Crida per Valls-CUP ha presentat més de 100 al·legacions al pressupost municipal de l’Ajuntament de Valls amb l’objectiu de «capgirar les polítiques aplicades fins ara». «Sabem que es repetirà la situació dels darrers anys i que l’equip de govern no acceptarà cap de les nostres al·legacions», afirmen des del grup municipal, «però la nostra responsabilitat és esbossar les nostres propostes polítiques per Valls». A més, el partit anticapitalista afirma que en algunes ocasions l’equip de govern ha acabat aplicant anys més tard alguna de les propostes fetes per la CUP.

Pel que fa a l’àrea de Cultura, des de la Crida per Valls-CUP aposten per disminuir la partida de la Xarxa de Cultura, «una disminució que hauria d’anar acompanyada d’una redistribució interna del pressupost d’aquest organisme autònom». Per altra banda, la candidatura reflecteix al pressupost la seva aposta per un Museu Casteller sense externalitzacions, creant una partida pel seu personal.

En relació a l’àrea de Participació i Igualtat, la formació independentista segueix apostant per la contractació d’una tècnica de Participació Ciutadana que evitaria l’externalització del Programa de Participació i permetria el desenvolupament d’un Pla de Participació. En relació a l’àrea d’Igualtat, des de la Crida per Valls-CUP aposten per la realització d’un estudi que analitzi les dinàmiques de gènere del pressupost municipal, primer pas per construir un pressupost amb perspectiva de gènere.

Sobre l’àrea de Comerç i Turisme, des de la Crida per Valls-CUP lamenten que «tot segueix igual: no hi ha planificació i la regidoria es limita a desenvolupar accions concretes i acompanyar les accions que realitzen els comerços de Valls». Per aquest motiu, des de la formació anticapitalista demanen una major planificació. A més, insisteixen en la necessitat de contractar una tècnica de Comerç i Turisme i d’elaborar un pla de turisme.

Una vegada més, la formació cupaire incrementa la dotació de VallsGenera com a eina fonamental dins l’àrea d’Empresa i Ocupació. «Tot i que l’equip de govern ha augmentat l’aportació que fa a aquest organisme, des de la CUP creiem que és imprescindible que l’entitat que gestiona gran part dels programes d’ocupabilitat i formació tingui un pressupost suficient per donar resposta a les necessitats de les vallenques i els vallencs».

En relació a l’àrea d’Ensenyament, Joventut i Acció Cívica, la Crida per Valls-CUP aposta per la realització d’un estudi sobre la municipalització de les llars d’infants municipals. «Aquest any ja hem perdut una gran oportunitat per municipalitzar aquest servei, fet que asseguraria la continuïtat d’un model que s’ha demostrat d’èxit», han afirmat, «però la possibilitat oberta per l’equip de govern de prorrogar un any la licitació actual ens ofereix una nova oportunitat pel curs vinent que no podem desaprofitar».

Des de la formació també aposten per la contractació d’una figura tècnica d’Ensenyament i d’una figura tècnica de Joventut, així com per la creació i dinamització d’un Punt Jove.

En referència a l’àrea de Benestar Social, l’aposta de la Crida per Valls-CUP és per la dinamització dels espais públics. «Les polítiques assistencials, tot i ser necessàries, no són suficients», afirmen des de la formació. Per aquest motiu, asseguren que aposten per la dinamització dels espais públics com a eina d’intervenció social directa.

Pel que fa a l’àrea de Mobilitat, des de la Crida per Valls-CUP destaquen la necessitat de tirar endavant polítiques valentes, que apostin de forma clara per la sostenibilitat i per potenciar els desplaçaments a peu, especialment al Centre Històric. Així, doncs, els cupaires han creat una partida de peatonalització d’aquesta zona de la ciutat.

Sobre l’àrea de Territori i Medi Ambient, destaquen la contractació d’una tècnica d’urbanisme, que hauria de permetre accelerar aquells projectes estancats per la falta de personal i començar a desenvolupar-ne d’altres, com la disciplina urbanística; la creació d’una partida de control del servei d’aigües; l’aposta, un any més, per la recollida porta a porta al Barri Antic; i la creació d’un Punt d’Assessorament de Consum Energètic, ampliant d’aquesta forma el públic objectiu dels serveis que actualment s’ofereixen a Benestar Social.

Per altra banda, la candidatura rupturista insisteix en la necessitat d’augmentar la inversió en habitatge. Per aquest motiu, la Crida per Valls-CUP inclou la partida d’Adquisició i Rehabilitació d’Habitatges. «Des de l’equip de govern argumentaven que la partida de l’any passat no es va esgotar i, per tant, no tenia sentit tornar-la a dotar pressupostàriament», afirmen, «però nosaltres considerem indispensable que l’Ajuntament faci front a la situació de l’habitatge a Valls i destini una part important del pressupost a adquirir i rehabilitar edificis».

En relació a les inversions de l’Ajuntament de Valls, des de la Crida per Valls-CUP lamenten que «se segueixi sense tenir un criteri concret sobre les inversions patrimonials». En aquest sentit, des de la formació aposten per la creació d’una partida d’Intervenció de Patrimoni en Risc i que sigui la Comissió de Patrimoni qui decideixi aquestes inversions. En la mateixa línia, des de la candidatura rupturista consideren que «l’aportació municipal a la iniciativa d’un privat, com és la recuperació de l’orgue per part de l’església, no és prioritària, especialment si tenim en compte la degradació del patrimoni vallenc».

Pel que fa a les inversions, la formació anticapitalista considera necessari realitzar un estudi sobre la nova seu de l’Escola de Música, «un estudi que haurà de clarificar si l’aposta per Ca Padró com a nova seu és viable o no i, en cas que no ho sigui, haurà de proposar una nova ubicació». Per últim, la Crida per Valls-CUP torna a apostar pel Centre Cívic com a dinamitzador del Barri Antic.