La Crida per Valls-CUP denuncia electoralisme en l’execució del pressupost municipal

La candidatura considera que l’execució del pressupost municipal del 2017 mostra la deixadesa i l’electoralisme de l’equip de govern

La Crida per Valls-CUP ha analitzat les dades de l’execució del pressupost municipal del 2017, després que l’equip de govern de Valls en donés compte al ple del passat 3 d’abril. En primer lloc, la formació independentista lamenta que el govern municipal canviés de criteri respecte altres anys i no es dediqués un punt diferenciat de l’ordre del dia del ple per donar compte d’aquests informes. En aquest sentit, la candidatura rupturista defensa que la ciutadania té el mateix dret a conèixer les dades del pressupost executat que les de l’aprovació dels pressupostos. De la mateixa manera, la Crida per Valls-CUP insisteix en la necessitat de fer més transparent l’Ajuntament de Valls, i demana a l’equip de govern, tal com va fer l’any passat, que publiqui en un format accessible i editable aquestes dades.

Pel que fa a l’execució del pressupost, la Crida per Valls-CUP lamenta que l’equip de govern l’utilitzi amb fins electoralistes. En aquest sentit, la formació considera que la baixa execució d’algunes àrees o partides és una mostra, per una banda, de la deixadesa de l’equip de govern i, per altra banda, de la intenció d’executar algunes inversions a poc temps de les eleccions municipals. La formació anticapitalista denuncia aquesta situació, que es repeteix any rere any i legislatura rere legislatura, i demana a l’equip de govern que no utilitzi les inversions i la resposta a les necessitats de les vallenques i els vallencs amb fins electorals.

Entrant en el contingut dels informes d’execució, el primer aspecte a destacar és la diferència entre el pressupost aprovat inicialment i el pressupost final, amb totes les modificacions pressupostàries que es fan al llarg de l’any. L’any 2017, aquestes modificacions van suposar un increment del pressupost de més de 6 milions d’euros, passant d’un pressupost aprovat de 26.742.400€ a un pressupost final de 33.393.196,99€. En aquest sentit, la formació denuncia que el pressupost que es debat i s’aprova al plenari municipal s’allunya massa del pressupost final.

Pel que fa a l’execució de les despeses, en línies generals aquesta se situa en el 77,29%, un percentatge que la Crida per Valls-CUP considera insuficient tenint en compte les necessitats dels vallencs i les vallenques. Cal destacar, per exemple, el percentatge d’execució del capítol d’inversions reals, que se situa en el 27,27%, amb algunes partides amb baixa execució com l’adquisició d’immobles al Barri Antic, el pla de torrents o l’actuació a la zona del Passeig dels Caputxins.

Per últim, la Crida per Valls-CUP denuncia que el romanent de tresoreria acumulat l’any 2017 sigui superior als 4 milions d’euros. Des del punt de vista de la formació independentista, la situació de Valls i dels seus habitants requereix el màxim esforç per part de l’Administració Pública, que hauria d’invertir tots els recursos possibles en fer front els grans reptes de la ciutat, com la resposta a la vulnerabilitat provocada per la crisi econòmica o la millora del Barri Antic.

La formació anticapitalista denuncia aquesta situació, que es repeteix any rere any i legislatura rere legislatura, i demana a l’equip de govern que no utilitzi les inversions i la resposta a les necessitats de les vallenques i els vallencs amb fins electorals.