Natàlia Sànchez Dipp i David Companyon i Costa parlen a Valls de «Les esquerres a la República catalana»

L’acte organitzat per la CUP i per Compromís de Valls aplega una quarantena de persones

El passat dijous dia 27 de juliol, a les 19h a l’Auditori de Mas Miquel, la CUP i Compromís de Valls van organitzar l’acte «Les esquerres a la República catalana», que va comptar amb la presència de Natàlia Sànchez Dipp i David Companyon i Costa, i amb l’assistència d’una quarantena de persones.

Natàlia Sànchez Dipp, membre del Secretariat Nacional de la CUP, va destacar l’oportunitat que representa el referèndum del proper 1 d’octubre per engegar un procés constituent beneficiós per a la classe treballadora. La ponent va voler destacar la impossibilitat de negociació que ha demostrat una vegada i una altra el govern de l’estat espanyol i la legitimitat del referèndum de l’1 d’octubre. També va posar en valor l’oportunitat que representa per diverses lluites, com la feminista o la lluita pels drets socials, l’obertura d’un procés constituent.

David Companyon i Costa, membre de la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú, per la seva banda, va començar la seva intervenció fent un repàs històric dels suports del marxisme als processos d’alliberament nacional, des de Lenin a Andreu Nin. Per continuar, va plantejar que el dret d’autodeterminació de Catalunya no pot estar subordinat o tutelat per l’estat espanyol. També va defensar que, des del seu punt de vista, el proper 1 d’octubre les classes populars han d’anar a votar perquè «no guanyi el PP» i per construir una República que «és urgent».

En acabar les intervencions dels dos ponents, es va obrir un torn obert de paraules on els assistents van poder fer preguntes i intercanviar les seves opinions.

Per continuar, va plantejar que el dret d’autodeterminació de Catalunya no pot estar subordinat o tutelat per l’estat espanyol.