La CUP posa en dubte el model industrial del «Camp de Valls»

La formació considera que el pacte anunciat mostra la voluntat de fer de Valls el pol logístic del Camp de Tarragona

El passat dijous dia 12 de gener es va presentar, al Teatre Principal, el pacte Camp de Valls – Parc Industrial de l’Alt Camp, signat per dotze municipis de la comarca de l’Alt Camp.

Per la CUP, aquest pacte és el mirall de la política industrial que vol aplicar l’Ajuntament de Valls, feta extensiva a tota la comarca. Consideren que, tal com ja s’ha vist en les darreres actuacions del govern en aquest sentit, volen fer de Valls i la comarca de l’Alt Camp el pol logístic del Camp de Tarragona, amb les conseqüències que això suposa. Els cupaires pensen que aquesta política pública de promoció econòmica genera més inconvenients que beneficis, ja que l’alta ocupació del territori que provoca va acompanyada de pocs llocs de treball i, sovint, de condicions laborals precàries.

La formació també constata que ja s’ha pogut apreciar un augment significatiu del trànsit de camions amb la implantació d’IKEA al polígon industrial de Valls, amb l’augment de contaminació que això suposa. Creuen que el projecte del «Camp de Valls» pot accentuar encara més aquest fet.

A la vegada, la CUP creu que aquest projecte pot entrar en contradicció amb la promoció de la plana de secà com a espai de creació econòmica. En aquest sentit, traslladen que cal reivindicar els valors paisatgístics de la comarca, conjuntament amb unes activitats econòmiques que es poden mantenir i que s’han de potenciar, com poden ser l’agricultura o l’agroturisme.

La formació, no obstant això, veu en el pacte entre ens públics i privats una oportunitat a l’hora de demanar la corresponsabilitat econòmica de les empreses, tant pel que fa al manteniment de les infraestructures ja existents com per la creació de noves infraestructures. Espera que l’Ajuntament de Valls aprofiti aquesta ocasió per aplicar una demanda que la CUP ja ha fet diverses vegades.

En contraposició a aquest projecte, la CUP veu necessari, tal com ha transmès públicament i amb les esmenes presentades als pressupostos del 2017, apostar per una política pública de promoció econòmica que cerqui la promoció d’indústries creadores de valor, tant per la seva càrrega social com pels llocs de treball creats.

Els cupaires pensen que aquesta política pública de promoció econòmica genera més inconvenients que beneficis, ja que l’alta ocupació del territori que provoca va acompanyada de pocs llocs de treball i, sovint, de condicions laborals precàries.