La CUP demana més activitat anual a la Fundació de les Festes Decennals

La formació denuncia que fins ara aquest ens només ha finançat cartells i llibres del Fòrum Casteller

El passat mes de gener es va celebrar la reunió del Patronat de la Fundació de les Festes Decennals. A 3 anys vista de la cita del 2021, la CUP alerta que aquest ens no ha servit per allò que es va prometre: "mantenir viva la flama de les decennals". Així, la candidatura denuncia que durant aquests anys, l'activitat de la Fundació de les Decennals s'ha acabat reduint al pagament de cartelleria i de llibres del Fòrum Casteller. A més, la CUP lamenta que aquest any al Patronat de la Fundació no es va saber explicar a què es dedicarien els diners enguany, després que l’interventor hagi alertat que la Fundació no pot pagar cartells i llibres del Simposi Casteller.

En definitiva, els cupaires destaquen que l'ens ha acabat esdevenint la forma legal per poder estalviar diners de cara a les properes Decennals, però no com un ens dinamitzador de la festa i de la cultura a la nostra ciutat. Segons la formació, és un òrgan sense cap mena d'atribució, que debat sobre un pressupost d'activitats de 4.000 euros i que no treballa de cap manera a favor de la difusió i potenciació de les Festes Decennals de la nostra ciutat.

Des de la CUP consideren necessària una reflexió més profunda sobre el model de Festes Decennals, però creuen que no s’ha complert amb l’acord de mínims que era mantenir una certa activitat anual entorn a les decennals. Els cupaires lamenten que malgrat aquest va ser l’objectiu de la Fundació finalment no ha estat així.

La continuïtat de les Decennals i el procés de desenvolupament cultural durant 10 anys

La CUP ha apostat sempre per entendre les Festes Decennals com la culminació d’un procés de desenvolupament cultural de 10 anys, i alhora, com el punt de partida dels següents 10 anys de polítiques culturals per Valls.

Per la candidatura, la Fundació hauria d’haver estat l’òrgan que garantís la continuïtat del projecte cultural iniciat amb les Decennals i que aglutinés el treball de les comissions durant la següent dècada. Les comissions haurien d’haver continuat treballant en propostes culturals des de la Fundació, a partir de la feina feta per les Decennals i amb els ulls posats a les Decennals del 2021.

La CUP ha apostat sempre per entendre les Festes Decennals com la culminació d’un procés de desenvolupament cultural de 10 anys, i alhora, com el punt de partida dels següents 10 anys de polítiques culturals per Valls.