La CUP de Valls va demanar un informe tècnic sobre les propietats de l'empresa IMBATET SL, propietat del pare de l'alcalde de Valls Albert Batet, per a conèixer si hi havia incompatibilitats amb el càrrec i l'elaboració del Pla d'Ordenació Urbana

La CUP de Valls denuncia que es barregin casos d'escoltes i investigacions il·legals amb l'exercici de la responsabilitat política de combatre la corrupció.

 

L'informe es va encarregar a Método3 per la recomanació d'advocats consultats i perquè pressumptament estava fora de l'òrbita convergent.

 

 

Antecedents

 

Albert Batet va entrar com a regidor a l'Ajuntament de Valls el 2003 com a regidor d'Hisenda i Finances i a partir del 2007 va ocupar la regidoria de Planejament i Urbanisme fins el 2010. L'any 2005 es va crear IMBATET SL, una empresa dedicada al lloguer d'immobles i que va centrar la seva activitat en la compra de finques al municipi de Valls, especialment al voltant del polígon industrial.

 

Ja com a alcalde, el 2010 Albert Batet va impulsar l'elaboració del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), amb la intenció manifesta de creixement del polígon industrial.

 

Aquests dos motius van fer decidir la CUP de Valls a encarregar un informe sobre les propietats d'IMBATET SL, per tal de conèixer possibles casos d'incompatibilitats d'Albert Batet com a alcalde com també de la seva època de regidor d'Urbanisme i Planejament.

 

L'informe

 

L'informe encarregat és un recull de les propietats de l'empresa IMBATET SL, propietat del pare d'Albert Batet, com també de les propietats i empreses d'ell i els seus pares. L'informe és un recull d'informació pública disponible al registre de propietat, accessible a qualsevol ciutadà, i és per tant un informe tècnic que no inclou cap tipus de pràctiques il·legals ni suposades investigacions a càrrecs d'espies.

 

Perquè es va encarregar l'informe a Método3?

 

La CUP de Valls va considerar que no calia comprometre els propis militants fent la recerca d'informació al registre de propietat i va preferir encarregar-ho a un tercer, per tal també d'assegurar un informe complert i no subjecte a errors propis d'una feina amateur.

 

L'informe es va encarregar a Método3 per la recomanació d'advocats consultats i també perquè pressumptament aquesta empresa no pertanyia a l'òrbita convergent.

 

A l'espera de poder consultar els pagaments dels darrers anys, podem dir que l'informe va costar al voltant dels dos mil euros i incloïa saber també les participacions en altres empreses.

 

La investigació és necessària per a combatre la corrupció

 

La CUP de Valls denuncia que es barregin casos d'escoltes i investigacions il·legals amb l'exercici de la responsabilitat política de combatre la corrupció.

Cal diferenciar entre els interessos partidistes per a destruir partits i persones, que en cap cas es fan en benefici de la població, de les accions encaminades en destapar irregularitats i corrupcions en l'administració i l'empresa privada, funció pròpia dels periodistes, de l'administració i també, al nostre parer, de l'acció política compromesa en la lluita contra l'estafa del sistema polític corrupte.

Malauradament, el periodisme, l'administració i la política compromesa amb la democràcia cada vegada és menys eficaç en la tasca investigadora i de recerca de casos de corrupció política i irregularitats.

 

Pràctiques com la d'Albert Batet són l'avantsala de la corrupció

 

La CUP de Valls ha denunciat reiteradament la manca d'ètica política per part d'alguns regidors de l'Ajuntament de Valls que a l'hora compten amb negocis familiars (propietat de familiars de primer grau) relacionats amb l'àmbit d'acció política del regidor. Un dels casos paradigmàtics és el de l'Alcalde Albert Batet, com s'ha explicat.

Tot i que aquestes situacions siguin legals, no és acceptable èticament que una família es dediqui a un sector econòmic i que al mateix temps ho combini amb l'exercici públic de la mateixa àrea econòmica. Aquestes situacions són l'avantsala de la corrupció i si els partits polítics volen combatre-la de veritat i no només amb declaracions d'intencions i mesures ineficaces, el què han de fer és no permetre que els seus representants tinguin interessos públics i privats en el mateix sector. Eliminar aquesta connivència entre sector públic i privat serà molt més eficaç que no pas organismes com l'Oficina Antifrau de la Generalitat, de dubtosa capacitat a causa del seu caràcter i dependència política.

Recordem que l’Ajuntament de Valls va ser investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya per possibles irregularitats en l’adjudicació de les obres del pavelló municipal.

 

Dissabte la CUP de Valls comunicava a Albert Batet l'existència de l'informe

 

Dissabte 23 la CUP es va posar en contacte amb l'alcalde de Valls, Albert Batet, per tal de comunicar-li l'existència i el contingut d'aquest informe, que en va ser publicada la seva existència el dia anterior per part d'El Triangle.

Avui diumenge 24 el diari digital elvallenc.com publica una notícia totalment esbiaixada afirmant que la CUP de Valls està “involucrada en la trama d’espionatge polític català”. En cap cas aquest mitjà s'ha posat en contacte amb cap membre de la CUP per a verificar aquesta informació. Per a la CUP de Valls, aquest és un nou exemple de la vinculació directa entre el setmanari comarcal El Vallenc i el govern convergent de Valls. Aquesta relació és prou coneguda per la ciutadania i ha tingut diversos episodis de clara connivència, especialment a partir de l'entrada a l'Ajuntament de Valls de la filla del director del diari, Judit Fàbregas, primer com a regidora de cultura i després com a regidora d'urbanisme.

 

 

La CUP de Valls sempre ha treballat per a combatre la corrupció

 

Durant l'aprovació del Pla Director de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) del Camp, la CUP de Valls també va elaborar un informe sobre la titularitat de les finques incloses en l'ARE de Ruanes i dels últims canvis de propietat realitzades, per tal d'assegurar-se que no existien interessos privats incompatibles amb càrrecs públics. En aquest cas, l'informe va ser elaborat per la mateixa formació.

Més informació

 

Dimarts 26 en seu parlamentària, els diputats de la CUP-AE parlaran sobre els casos de les escoltes il·legals a polítics i sobre la corrupció política.

 

Telèfon de la CUP de Valls: 653993326

valls@cup.cat