La CUP critica la revocació de la subvenció per l’adquisició de sòls amb destinació a habitatges de protecció oficial

L’Ajuntament de Valls ha hagut de retornar la totalitat de la subvenció més 6.856,80€ d’interessos

La Crida per Valls-CUP ha preguntat, al ple d’aquest dilluns dia 24 d’abril, per la revocació de la subvenció per l’adquisició de sòls amb destinació a habitatges de protecció oficial concedida per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya el 22 de novembre de 2010 i revocada el 17 de febrer de 2017. La subvenció, d’un valor total de 74.100€, s’havia de destinar a l’adquisició de sòl per construcció de 10 habitatges amb protecció oficial al carrer Espardenyers 10 i carrer Verdura 2 i 4, 12 habitatges amb protecció oficial al carrer Sant Antoni 38 i 8 habitatges amb protecció oficial al carrer Mossos d’Esquadra 3 i 5 i carrer Sant Antoni 30, 32 i 38. Als 74.100€ de la subvenció s’hi han hagut de sumar els 6.856,80€ d’interessos que ha calculat l’Agència d’Habitatge de Catalunya segons la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

La regidora Paloma Vicente ha volgut remarcar que la subvenció es va abonar el 30 de maig de 2014, data en què ja es coneixia la ubicació del Museu Casteller i, per tant, el govern ja sabia que no podria desenvolupar una part de la subvenció. Així, doncs, la regidora de la candidatura rupturista ha preguntat per què no es va renunciar a la subvenció si el govern era coneixedor d’aquesta situació, fet que hauria evitat el pagament dels interessos que s’han generat durant aquests anys. En resposta a la pregunta, l’alcalde Albert Batet ha assegurat que, tot i que coneixien la situació i sabien que no podrien desenvolupar una part de la subvenció, no hi van renunciar davant la possibilitat d’executar la compra del sòl previst al carrer Mossos d’Esquadra.

La formació independentista considera que la resposta d’Albert Batet ha estat insuficient i que la gestió feta amb aquesta subvenció no ha estat la correcta. La Crida per Valls-CUP considera que l’Ajuntament de Valls hauria pogut intentar negociar amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya la destinació de la subvenció a l’adquisició de sòl a altres habitatges al·legant la situació concreta de Valls. D’aquesta manera no s’hauria perdut l’import d’una subvenció que la formació considera indispensable davant la falta d’habitatge amb protecció oficial de Valls.

La formació independentista considera que la resposta d’Albert Batet ha estat insuficient i que la gestió feta amb aquesta subvenció no ha estat la correcta.