La Crida per Valls-CUP, preocupada per la situació de l’Ajuntament de Valls

La formació independentista denuncia la deixadesa de l’equip de govern

La Crida per Valls-CUP ha convocat aquest dilluns, 29 de gener, una roda de premsa per mostrar la seva preocupació al voltant de la situació que viu l’Ajuntament de Valls. A la roda de premsa, feta a la mateixa hora a la que s’hauria fet el ple municipal de gener (aplaçat al dia 19 de febrer), la candidatura rupturista ha criticat la deixadesa d’alguns membres de l’equip de govern, que durant els darrers mesos han prioritzat altres tasques a la municipal.

La formació anticapitalista considera que el fet d’haver hagut d’aplaçar el ple de gener per la impossibilitat de presentar els pressupostos municipals en aquest demostra «la manca de planificació del govern de CiU i ERC» i «constata que en els darrers mesos la seva prioritat no ha estat a la ciutat de Valls». Les regidores cupaires han criticat, a més, que aquesta sigui la primera vegada en els últims anys que Valls arriba al mes de febrer sense uns pressupostos aprovats inicialment i que aquests pressupostos no els hagi presentat als grups de l’oposició el regidor d’Hisenda i Finances.

Sobre la figura d’Albert Batet, la candidatura rupturista ha recordat que, amb la dimissió de l’Assumpció Casañas, ja va alertar dels problemes que podia comportar que una persona com l’alcalde (amb les seves prioritats actuals fora de la ciutat) assumís aquesta regidoria. La formació independentista considera que l’alcalde de Valls no només ha estat incapaç de treballar i elaborar els pressupostos pel 2018, sinó que també ha suposat «un tap» perquè els elaborés algun altre regidor o regidora. En aquest sentit, la formació ha afirmat que si l’alcalde de Valls «ha d’estar més centrat en el dia a dia parlamentari que en la seva ciutat» hauria de plegar.

A banda de la figura de l’alcalde, la Crida per Valls-CUP també ha denunciat que altres membres de l’equip de govern han estat més pendents d’altres aspectes que de la tasca municipal durant els darrers mesos. És el cas, per exemple, de Martí Barberà i Òscar Peris. En aquests casos, la formació ha demanat que si els regidors no són capaços de combinar les dues feines, tal com s’ha demostrat durant els darrers mesos, deixin les seves responsabilitats a l’Ajuntament de Valls en benefici dels vallencs i les vallenques.

Per altra banda, la formació anticapitalista considera que la cancel·lació del ple ordinari de gener suposa un atac a la tasca de l’oposició, que no podrà desenvolupar la seva tasca de control sobre l’equip de govern en sessió plenària. Així, doncs, defensen que la falta de planificació del govern de CiU i ERC atempta contra els drets dels grups municipals a l’oposició.

Per últim, la Crida per Valls-CUP considera que «aquesta és una dinàmica que s’ha instal·lat com a habitual en aquesta legislatura. Amb la majoria de projectes de ciutat paralitzats, des de la CUP consideren «que les aspiracions personals dels regidors d’aquesta casa no poden passar per damunt de les aspiracions que com a ciutat tenim en els propers anys».

La formació independentista considera que l’alcalde de Valls no només ha estat incapaç de treballar i elaborar els pressupostos pel 2018, sinó que també ha suposat «un tap» perquè els elaborés algun altre regidor o regidora. En aquest sentit, la formació ha afirmat que si l’alcalde de Valls «ha d’estar més centrat en el dia a dia parlamentari que en la seva ciutat» hauria de plegar.