L'Assemblea de Docents de les Illes i “TV3 en lluita” parlaran dilluns a Valls
També s'informarà i es recolliran fedataris per a la Iniciativa Legislativa Popular en defensa de l'Escola Pública, a partir de les 20h Auditori de Mas Miquel
El cicle de xerrades a la fresca de la CUP de Valls arriba al seu final aquest dilluns 28 de juliol a les 20h a Mas Miquel, amb la xerrada “Lluites laborals per canviar-ho tot”, de la mà de “TV3 en lluita” i l'Assemblea de Docents de les Illes. L'acte està organitzat conjuntament amb la CGT i serà presentat per Andrés Luque, Secretari General de la CGT de Tarragona, que explicarà també alguns dels conflictes laborals que hi ha actualment a Valls.
La CUP i la CGT han convidat aquestes dues lluites obreres perquè van més enllà del problema laboral concret, involucrant a la societat i combatent també canvis de model encoberts que perjudiquen al conjunt del país.
Mentre l'estat retira un múltiplex a TV3, la Generalitat hi infligeix les retallades més importants amb l'excusa de la crisi econòmica. Però són inevitables? Quin interessos s'hi amaguen? Quin és el futur de la Ràdio i Televisió públiques catalanes? Roque Martinez Sanchez, de TV3 en lluita ens explicarà el procés de privatització i el canvi de model impulsat pel govern.
L'Assemblea de Docents de les Illes ha protagonitzat la mobilització laboral i la vaga més massiva i important de les últimes dècades als Països Catalans, revoltant tota una societat que surt al carrer i desobeeix reiteradament les prohibicions d'un govern espanyolista i dement. Irene Jaume Gambín, del Comité de Suport, parlarà d'aquesta lluita i del futur que li espera.
Promoció de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en defensa de l'Educació Pública
A la xerrada de dilluns 28 també hi haurà una taula informativa sobre la “Proposició de llei del sistema educatiu de Catalunya”, que impulsen les organitzacions del sector com l'Assemblea Groga, la USTEC o activistes com Ada Colau.
Segons la Comissió Promotora, la LEC s'ha mostrat del tot incapaç de donar una resposta positiva al nostre sistema educatiu i ni tan sols ha complert amb els seus propis compromisos. Denuncia la desigualtat entre els centres i l'augment de la segregació per condicions socioeconòmiques de l'alumnat, entre altres mals. La proposició de llei pretén “fer efectiu, real i universal el dret a l'educació, de bressol a universitat, per part de tota la ciutadania sense importar el seu origen social” i altres reivindicacions que es poden consultar al web http://www.parlament.cat/actualitat/actes/22.ILP_SistemaEducatiu.pdf
La mesa del Parlament ha admès a tràmit aquest dimarts 22 la ILP. A partir d'ara, els membres de la comissió promotora hauran de recollir les cinquanta mil signatures necessàries perquè la iniciativa pugui continuar la tramitació parlamentària. Els impulsors de la ILP conviden a la comunitat educativa i docent de Valls i l'Alt Camp a informar-se el dilluns 28 sobre la iniciativa i a apuntar-se com a fedataris per a la recollida de signatures. L'objectiu és que en cada centre educatiu hi hagi almenys un fedatari, és per això que es convida a directors d'escoles, professors i les AMPA a donar suport i sumar-se a aquesta iniciativa.