SALUT, TREBALL I MUNICIPALITZACIONS
El que cal és actuar per…
- Garantir el traspàs de la gestió del Pius Hospital a la Generalitat de Catalunya, amb la condició que aquest mantingui els llocs de treball i les condicions laborals del conjunt de la plantilla, així com la totalitat dels serveis. Resoldre les deficiències estructurals greus que acumula l’actual Hospital i el sociosanitari, i garantir la qualitat assistencial.
- Garantir condicions laborals dignes a les residències de la Fundació Vilaniu, assumint de forma directa l’equiparació de les condicions laborals de totes les treballadores per evitar desigualtats, mantenint o millorant el conveni laboral actual.
- Tractar l’esport com a eina d’integració, cohesió, lluita contra la segregació, coeducació, i promotora de la salut i educació en valors, entenent-lo com una mesura de prescripció social i apostant pel treball coordinat entre els organismes públics, els clubs, els barris i els serveis socials.
- Promoure que les entitats esportives que utilitzen equipaments municipals o reben subvencions públiques ofereixin places becades i compensar positivament la pràctica esportiva inclusiva, impulsant així l’esport de base i inclusiu.
- Ampliar el nombre d’equipaments esportius de la ciutat, començant per exemple per desbloquejar el desús de la pista que trobem al barri de la Xamora o la pista de Sant Francesc. Cal crear espais esportius als barris que puguin fer servir les entitats que avui en dia no tenen emplaçament.
- Crear el Consell Municipal d’economia social i solidària, perquè supervisi i avaluï polítiques públiques de promoció cooperativa, i alhora generi propostes de transició econòmica i ecològica per al conjunt de l’economia local.
- Activar un programa d’incubació de projectes d’economia social i solidària, fomentant sectors estratègics com l’agroecologia, les energies renovables, la innovació tecnològica, el comerç i consum responsable i la cultura cooperativa. Tots els àmbits econòmics imprescindibles per garantir una transició ecosocial digna per a tothom.
- Desenvolupar Plans d’Ocupació Municipals, generant activitats productives d’inserció des del mateix ajuntament. S’impulsaran, com a àmbits prioritaris, els horts comunitaris a partir de terres desocupades, la rehabilitació d'habitatges, els projectes d’economia social i solidària, els serveis de cures a les persones o la recuperació i manteniment dels torrents. Els plans no han d’actuar com a mesures a curt termini, i han d’anar destinats a defensar les dones, persones migrades i racialitzades, treballadores manuals, aturades i majors de 45 anys.
- Fer del Pacte Camp de Valls – Parc Industrial de l'Alt Camp- una veritable eina de coordinació i dinamització industrial del territori, convertint-lo en l’òrgan de gestió que lideri les línies estratègiques de la política industrial vallenca i de la comarca.
- Elaborar un Pla de comerç Local, abordant i posant mesures per resoldre les problemàtiques actuals de la xarxa comercial vallenca, i aturant el tancament de comerços a la trama urbana. Una ciutat sense comerç local és una ciutat morta.
- Mantenir actualitzat el cens comercial de la ciutat i tenir una borsa de locals buits que estiguin reformats i degudament adequats, facilitant l'obertura de nous projectes i afavorint el relleu generacional als comerços, especialment al centre històric.
- Fomentar polítiques econòmiques i comercials a favor del petit comerç i de proximitat, impulsant l’especialització i la promoció de la producció de proximitat agroecològica, industrial i artesanal, i de l’economia social i el cooperativisme.
- Impulsar mecanismes de fidelització al teixit econòmic local, desenvolupant eines, com l’impuls d’una moneda local, targetes de fidelització… per tal de protegir i promoure l’economia local donant resposta a les necessitats de la gent que hi viu.
- Elaborar el Pla de Turisme de Valls, definint el model a seguir, les accions a emprendre i el tipus de gestió. Sense aquesta planificació correm el risc de perdre totes les oportunitats del desenvolupament turístic al voltant del Museu Casteller.
- Promoure la Plana de Secà i la vall del riu Francolí com a nous valors i recursos turístics i paisatgístics, fomentant una aliança amb les administracions, entitats i agents implicats.
- Introduir una reducció de sous i una limitació dels salaris dels càrrecs electes, entenent que la disminució de retribucions i indemnitzacions és imprescindible per evitar la professionalització de la política.
- Desplegar una política d’hisenda municipal basada en la justícia distributiva, repensant les ordenances fiscals a través de la tributació progressiva en totes aquelles taxes i preus públics on sigui possible fer-ho. Paral·lelament, impulsar una línia de subvencions per assegurar que totes les persones fan el mateix esforç econòmic.
- Recuperar el control municipal dels serveis públics en mans privades, molts d’ells actualment amb contractes prorrogats com la neteja, la recollida d’escombraries, la jardineria, o l’enllumenat públic.
- Ser referents en l’aplicació de les condicions laborals dignes, treballant per millorar la contractació del personal, el compliment dels convenis laborals, les retribucions justes i els drets dels treballadors i treballadores públiques, amb Plans d’Igualtat efectius i Protocols de prevenció i l’abordatge de les violències masclistes i l’assetjament laboral.
- Impulsar la compra i la contractació pública responsable per mitjà de la incorporació sistemàtica en qualsevol licitació pública de clàusules socials, de gènere, ètiques i ambientals, elaborant i promovent les llistes d’empreses socialment responsables i garantint una discriminació positiva a l’hora d’adjudicar les contractacions.
Fitxer: