Notícies de Valls

El ple municipal d’aquest dilluns, dia 30 d’octubre, va ser el primer ple de la nova regidora de la Crida per Valls-CUP, Ester Huguet, que va prometre el seu càrrec «amb fidelitat a la república catalana». Ester Huguet va mostrar en el seu primer discurs com a regidora de l’Ajuntament de Valls el seu compromís per treballar «per la justícia social, el feminisme i el dret a l’autodeterminació dels PPCC».

El ple d’aquest dilluns, dia 9 d’octubre, ha estat profundament marcat pels fets ocorreguts el passat diumenge dia 1 d’octubre. D’aquesta manera, el grup municipal del PSC, per una banda, i els grups municipals de CiU, ERC, Crida per Valls-CUP i Compromís per Valls, per altra banda, han presentat mocions relacionades amb el referèndum del passat 1 d’octubre.

Aquest dimecres, dia 13 de setembre, els regidors de la Crida per Valls-CUP a l’Ajuntament de Valls han fet una roda de premsa on Francesc Martinell, fins ara portaveu del grup municipal, ha anunciat que deixa el seu càrrec com a regidor. Els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió són estrictament personals i ha aprofitat la roda de premsa per reafirmar la seva confiança i el seu compromís amb el projecte de la Crida per Valls. Així, doncs, tot i deixar de ser càrrec electe, Francesc Martinell continuarà militant a la CUP i col·laborant activament amb la tasca dels regidors.

Aquest mes de setembre Valls comptarà amb un nou llibre imprescindible per entendre un dels períodes històrics més oblidats de la nostra ciutat. L’historiador Antoni Gavaldà acaba de publicar el llibre “Josep Piñas Serra. Enmig d’un riu desbocat. President del Comitè i alcalde de Valls en temps de guerra”. Una recerca històrica acurada sobre la vida política i sindical d’un vallenc de la CNT que fou escollit alcalde en el moment més delicat per la ciutat.

El ple municipal d’aquest dilluns, dia 4 de setembre, va aprovar per unanimitat la moció de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències.

El ple celebrat aquest dilluns, dia 31 de juliol, va aprovar, entre altres punts, la modificació de l’ordenança fiscal número 23 Reguladora de la taxa de transport públic de viatgers. Aquesta modificació suposa una ampliació dels beneficiaris del sistema de tarificació social a les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, a les persones menors de 18 anys membres de famílies nombroses i a les persones menors de 18 anys membres de famílies monoparentals.

El passat dijous dia 27 de juliol, a les 19h a l’Auditori de Mas Miquel, la CUP i Compromís de Valls van organitzar l’acte «Les esquerres a la República catalana», que va comptar amb la presència de Natàlia Sànchez Dipp i David Companyon i Costa, i amb l’assistència d’una quarantena de persones.

El proper dijous, dia 27 de juliol, a les 19h a l’Auditori de Mas Miquel tindrà lloc la xerrada «Les esquerres a la República catalana», organitzada per la CUP de Valls amb la col·laboració de Compromís per Valls.

Pàgines