Unanimitat per demanar a ATM i URV la creació del Bus universitari

Arrel d’una noticia publicada en un mitjà de comunicació comarcal en la que s’evidenciava que l'estudiantat de la URV és, d'entre totes les universitats catalanes, qui més diners ha de pagar per utilitzar l’autobús, l’Assemblea d’Educació i Psicologia, el SEPC i les CUPs del Camp insten l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona i a la Universitat Rovira i Virgili a resoldre aquest greuge que castiga als i les estudiants amb menys recursos econòmics.

Aquesta és una moció que des de les CUP del Camp s'ha presentat i aprovat a diversos ajuntaments on hi tenen representació. La Crida per Valls -CUP mostra la seva satisfacció per la incorporació d'algunes esmenes fetes per altres partits i que s'han traduït en unanimitat a l'hora d'aprovar-la.

La moció demana concretament que l'ATM del Camp i la URV creïn una nova tarifa de bus interurbà per acabar amb el greuge comparatiu que tenim amb les altres universitats catalanes i, alhora, demanar a la Generalitat una tarifa unificada per l'estudiantat de les universitats catalanes el proper curs, tan pel bus interurbà com pel de rodalies.

A més, a petició del PSC, s'ha inclòs també que la nova tarifa de bus interurbà s'extengui als i les estudiants de cicles formatius de grau mitjà i superior que s'hagin de desplaçar fora del seu municipi.

Jordi Robert va recordar que el repartiment de zones que fa l'ATM obliga a comprar dues zones a la gent de Valls i tres zones a la gent de Montblanc, fet que suposa un augment substancial del preu del transport. Va posar l'exemple d'un estudiant de Cambrils que estudiï a Tarragona, que paga 29€ per la T-50-30 –més cara que altres universitats. Aquesta tarifa puja fins als 53€ pels estudiants de Valls, que pateixen una doble discriminació: estudiar a la URV i ser de l'interior del Camp.

La idea de crear la tarifa Bus Universitari és potenciar el transport públic entre els més joves i alhora acabar amb el greuge amb les altres universitats.

La moció es presentava a petició de les CUP del Camp, el SEPC i l'Assemblea d'Educació i Psicologia de la URV