Una setantena de persones assisteixen a l’acte del referèndum de l’Esquerra Independentista

Una setantena de persones assisteixen a l’acte del referèndum de l’Esquerra Independentista

Aquest dijous, dia 21 de setembre, una setantena de persones van assistir a l’acte de campanya del referèndum organitzat per l’Esquerra Independentista de Valls. L’acte, presentat per Ester Huguet i amb la participació de Jaime Pastor i Joan Garriga (Nana), s’inclou dins de les accions que l’Esquerra Independentista de Valls està duent a terme per demanar el «sí» al referèndum.

Joan Garriga, conegut com a Nana, va destacar la capacitat rupturista i transformadora del referèndum del proper 1-O. En paraules del diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, «el poble ens ha portat fins aquí i serà el poble el que prengui la decisió». Al llarg de la seva intervenció, Joan Garriga va recordar el paper de l’Esquerra Independentista des del seu naixement, un paper que considera indispensable per l’assoliment de la majoria independentista actual. El diputat també va voler remarcar que «s’ha demostrat que no hi ha negociació possible» i que «la veritable estafa democràtica és el règim del 78». Per últim, va destacar la importància de la mobilització, tant per la celebració del referèndum com per la defensa del seu resultat.

Jaime Pastor, per la seva banda, va començar la seva intervenció recordant l’acte organitzat per la plataforma «Madrileñ@s por el derecho a decidir» el passat diumenge dia 17 de setembre a Madrid. El cofundador de Podemos va destacar que «el que està en joc no és només la celebració del referèndum, sinó també el futur dels drets de tots els ciutadans de l’estat espanyol». El militant anticapitalista va transmetre al llarg de la seva intervenció la solidaritat dels pobles de l’estat espanyol i va destacar que «avui, l’única opció de ruptura real se situa a Catalunya». Per últim, Jaime Pastor també va destacar el paper fonamental del procés constituent per construir una República on decidir-ho tot.

El diputat també va voler remarcar que «s’ha demostrat que no hi ha negociació possible» i que «la veritable estafa democràtica és el règim del 78».