Recollida de signatures per a la defensa de la sanitat pública

El Grup de defensa de la sanitat pública de Valls ha estat recollint signatures a l'entrada del Pius Hospital per a la campanya «Fora Privada de la Pública»

El març del 2015,el CatSalut emetia la Instrucció 5/2015 que permetia fer activitat sanitària privada als centres sanitaris de la xarxa pública. La instrucció entrava en vigor l'1 d'abril de 2015 i va quedar suspesa per ordre del Parlament el 7 de maig de 2015 mitjançant una resolució que deixa "sense efecte" fins que no "sotmeti a debat i aprovació en seu parlamentària la regulació de l'activitat sanitària privada en centres sanitaris del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT)". El SISCAT ho configuren pràcticament tots els hospitals i centres sanitaris de Catalunya: els que gestiona l'Institut Català de la Salut (ICS) -els 8 grans hospitals públics i 470 unitats d'atenció primària-, la resta de centres públics, així com aquells de titularitat privada que prestin serveis previstos en el Pla de Salut de Catalunya, i els consorcis públic-privats. Per tant, es possibilitaria la realització d'activitat privada a tots els centres sanitaris públics.


El passat 6 d'octubre membres del grup de treball van ocupar simbòlicament la sala d'entrada de l'hospital públic Joan XXIII amb tota mena d'activitats reivindicatives. L'objectiu de la tancada, era "escalfar motors de cara a la manifestació del pròxim 22 d'octubre, per defensar una sanitat totalment pública, lliure dels interessos de l'empresa privada". La recollida de signatures dins del Pius Hospital de Valls s'emmarca també en aquesta campanya.

22 d'octubre, 18 h. Plaça Imperial Tarraco. Tarragona. "Fora privada de la pública"