Les esmenes de la CUP als pressupostos de l'EMD es centren en la posada en valor del patrimoni local i en polítiques socials d'habitatge i joventut

La candidatura defensa que cal diversificar les àrees de treball polític per arribar a cobrir totes les necessitats de la població

La CUP ha convocat aquest dijous, dia 15 de febrer, una roda de premsa per presentar les seves al·legacions al pressupost municipal de l’EMD de Picamoixons per l’any 2018. Una de les apostes principals de la candidatura, que ja porta defensant aquests últims anys, és el desenvolupament d'un pla local d'habitatge. Segons la candidatura rupturista, en un context d'un poble petit i envellit, l'oferta de vivendes assequibles per a joves i famílies ha de ser una prioritat per al consistori de cara a garantir la vitalitat del municipi a llarg termini. El principal objectiu d’aquesta proposta seria revertir la tendència de degradació i abandonament de les cases del nucli antic.

Des de la CUP també proposen la creació de dues noves partides, emmarcades en el projecte FEDER sobre al difusió i valorització del patrimoni natural i cultural. En primer lloc, una partida de 15.000€ anuals per projectes d'estudi sobre la història de Picamoixons: des dels jaciments prehistòrics, ibers i romans fins a la història més recent, passant pels vestigis medievals. D'altra banda, es proposa una partida de 12.000€ anuals per a projectes de difusió del valor de l’entorn natural: estudis sobre l'ecosistema, creació de rutes, publicacions, plafons...

Una altra de les demandes habituals de la candidatura és la dinamització dels diferents sectors socials del municipi i l'adopció de polítiques que responguin a les seves necessitats. Davant la manca de polítiques i activitats dirigides al sector juvenil de la població, la formació vol posar de manifest la necessitat de la creació d'un espai participatiu on els joves del poble puguin exposar les seves necessitats. Aquest espai es dotaria amb una partida de 10.000€ anuals, que es destinarien al desplegament de polítiques de joventut.

Per altra banda, la CUP proposa unificar les partides destinades a la cultura en una sola, que es gestionaria íntegrament des del ja existent consell de cultura. Aquest consell seria l’encarregat de marcar les prioritats d’inversió.

Per últim, la formació independentista remarca la necessitat de recuperar la comunicació per a vehicles agrícoles des del nucli urbà fins les hortes de “La Plana”. L'actual via d'accés a través de la C-14 és perillosa i suposa un risc per a la circulació: les entrades i sortides són deficients i el trànsit massa ràpid. Molts veïns del poble gestionen terrenys en aquesta partida i fan sovint aquest trajecte. Així, doncs, la proposta és recuperar l'antic camí que traspassa el riu i voreja la paperera.

Una altra de les demandes habituals de la candidatura és la dinamització dels diferents sectors socials del municipi i l'adopció de polítiques que responguin a les seves necessitats.