L’EMD de Picamoixons instal·larà cartelleres públiques a les seves places i carrers

El ple va aprovar 6 mocions presentades pel grup municipal de la CUP

El ple de l’EMD de Picamoixons del passat 25 de maig va comptar amb 7 mocions presentades pel grup municipal de la CUP. Una de les que el ple va aprovar demanava la instal·lació de cartelleres públiques a les places i carrers de Picamoixons. La candidatura rupturista argumentava que, tot i que l’ordenança reguladora de la neteja pública i de la gestió de residus de Valls, aplicable també a Picamoixons, estableix que només es poden col·locar o enganxar cartells i adhesius als espais habilitats a tal efecte, al terme de Picamoixons no hi ha cap espai habilitat. Així, doncs, la formació demanava la instal·lació de cartelleres, obrint un període de participació per decidir el lloc on s’han de col·locar, i elaborar i fer públic un cens d’espais habilitats per enganxar cartells.

El fet que els plens de Picamoixons no estiguin calendaritzats i es convoquin amb poc marge de temps fa que, en moltes ocasions, les mocions de l’oposició es vagin acumulant. D’aquesta manera, el grup municipal de la CUP va presentar al ple quatre mocions de caire sobiranista i independentista: una moció en defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes, una moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania, una moció de suport als càrrecs electes encausats pel procés sobiranista i als detinguts i detingudes per la crema de fotos monàrquiques i una moció d’adhesió al pacte nacional pel referèndum. La candidatura valora molt positivament que totes elles s’aprovessin per unanimitat.

Per últim, la formació independentista va presentar una moció per a la creació de «parets lliures» a Picamoixons. La intenció del grup municipal era crear un llistat de parets municipals on qualsevol persona pogués fer-hi graffitis de forma legal. La moció demanava, entre altres, que el procés es fes sense cap mena de control polític sobre les obres realitzades i que l’EMD garantís que els espais fossin suficients per a la pràctica del grafit a Picamoixons. El govern municipal va rebutjar aquesta moció, argumentant que no s’havia detectat cap demanda en aquest sentit i que «les pintades a les parets fan lleig».

Així, doncs, la formació demanava la instal·lació de cartelleres, obrint un període de participació per decidir el lloc on s’han de col·locar, i elaborar i fer públic un cens d’espais habilitats per enganxar cartells.