L'Ajuntament rebutja la guia LGTBI que va fer l'Observatori

El passat 28 de juny, la Crida per Valls CUP va entrar a l'Ajuntament de Valls una instància acompanyada d'una impressió de la «Guia Pràctica SOBRE LA LLEI 11/2014, DE 10 D'OCTUBRE per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia», redactada per l'Observatori Contra l'Homofòbia i l'Ajuntament de Ripollet. La idea era facilitar la feina al consistori aprofitant que s'havia obtingut l'autorització dels redactors de la Guia, i així agilitzar la feina pendent després de la moció aprovada sobre aquest tema mesos abans.

La Regidoria de Participació Cituadana i Igualtat i de TIC i Transparència ha comunicat al portaveu del Grup Municipal Crida per Valls – CUP que no imprimiran la Guia que la CUP els va facilitar perquè «l'Ajuntament de Valls ja està treballant amb la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya en el desplegament d'aquesta llei a Valls». També ha afegit que estan fent «els treballs previs per a l'elaboració d'una guia pròpia».

La Crida per Valls - CUP demana a l'Ajuntament de Valls que la guia en la que sembla que treballa l'Ajuntament compti també amb el suport de l'Observatori Contra l'Homofòbia, atès que és un col·lectiu format per persones que fa més de 40 anys que lluiten contra la discriminació i poden aportar molt valor afegir a l'elaboració de la Guia.

La proposta que havia presentat la CUP tenia tots els elements necessaris per al compliment de la Llei 11/2014, i confien en que la elaborada per l'Ajuntament compleixi les expectatives i necessitats de la població LGTBI.

 

La regidoria d'igualtat diu que vol elaborar-ne una de pròpia