L’Ajuntament de Valls demana l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

El consistori també aprova una moció de defensa de l’escola catalana

El ple municipal d’aquest dilluns, dia 30 d’octubre, va ser el primer ple de la nova regidora de la Crida per Valls-CUP, Ester Huguet, que va prometre el seu càrrec «amb fidelitat a la república catalana». Ester Huguet va mostrar en el seu primer discurs com a regidora de l’Ajuntament de Valls el seu compromís per treballar «per la justícia social, el feminisme i el dret a l’autodeterminació dels PPCC».

El ple del mes d’octubre va estar clarament marcat per la política nacional, amb la presentació d’una moció per exigir la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i d’una moció de suport a l’escola catalana. El regidor Jordi Robert va recordar durant la seva intervenció que el Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart són presos polítics i que «no són els primers». Casos com l’Operació Pandora, els joves d’Altsasu o l’Alfon, a més dels 45 independentistes detinguts l’any 92, són només una mostra de la persecució de la dissidència política per part de l’estat espanyol. Ester Huguet, per la seva banda, va denunciar les intervencions de l’estat espanyol a l’escola catalana. Una escola que compta amb una comunitat educativa «implicada i sensible». Pel que fa als atacs a la llengua, Ester Huguet va afirmar que «la immersió lingüística va ser una victòria de les reclamacions de les classes populars i d’origen no català per garantir les mateixes oportunitats» per a tothom. Per últim, la regidora de la CUP va afirmar que la millor manera de defensar l’escola catalana és «apostant clarament per una escola pública».

A banda de les mocions, el ple del passat dilluns va aprovar definitivament l’Ordenança municipal reguladora de la contaminació acústica i les vibracions al terme municipal de Valls i del Mapa de Capacitat Acústica. Per la Crida per Valls-CUP, hi ha aspectes de l’ordenança que queden molt poc concretats i que, per tant, són susceptibles de ser aplicats amb subjectivitat. Així, doncs, la candidatura rupturista es va abstenir, esperant que «el govern vetlli per la seva correcta aplicabilitat i la seva revisió amb el temps».

Per últim, el ple va aprovar la modificació de determinats articles de l’Acord de condicions de treball del personal al servei de l’Ajuntament de Valls. La candidatura independentista va aprofitar aquesta modificació per reivindicar els drets dels anomenats «falsos autònoms». Una figura que, per desgràcia, existeix entre el personal de l’Ajuntament de Valls, especialment als OOAA. La Crida per Valls-CUP espera que es reguli la seva situació i que «puguin gaudir dels mateixos acords» que s’aprovaven.

El regidor Jordi Robert va recordar durant la seva intervenció que el Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart són presos polítics i que «no són els primers».