La CUP torna a demanar un estudi dels costos dels serveis públics per determinar si les taxes s’han d’ajustar

La candidatura rupturista lamenta que el govern municipal segueixi invertint en obra quan «hi ha altres qüestions pendents»

El ple municipal d’aquest dilluns, dia 4 de setembre, va aprovar per unanimitat la moció de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències. En els seus acords, la moció demanava, entre altres, expressar el rebuig contundent als atemptats terroristes perpetrats a les ciutats de Barcelona i Cambrils; donar el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics; agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes i deixar clara la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància. En la seva intervenció, el regidor de la CUP Jordi Robert va destacar que «és imprescindible analitzar les causes d’aquests atemptats» i mostrar solidaritat cap a les persones que van patir el terrorisme a Barcelona i a Cambrils, així com a totes aquelles que el pateixen dia a dia arreu del món.

En el segon punt de l’ordre del dia, el ple municipal va aprovar inicialment la Modificació de l’ordenança fiscal número 1 Reguladora de l’Impost de Béns Immobles (IBI). La proposta del govern passava per una rebaixa del tipus de gravamen fins al 0,931%. La regidora Paloma Vicente va destacar que les ordenances fiscals de Valls segueixen sense complir amb un objectiu fonamental: la redistribució de la riquesa. Així, doncs, la regidora cupaire va demanar al govern municipal que aquest any es tinguessin en compte les al·legacions que la candidatura rupturista presentaria a les ordenances, ja que «és necessari introduir la visió de justícia social, tan necessària en una societat precaritzada com la nostra». A la vegada, també va tornar a demanar un estudi dels costos dels serveis públics per determinar si les taxes municipals s’han d’ajustar.

El darrer punt del ple municipal va ser l’aprovació dels expedients de modificació de crèdit número 12/2017 i 13/2017. En línies generals, la candidatura rupturista considera que la inversió del romanent de tresoreria és positiva, a la vegada que lamenta que el govern de l’estat espanyol no permeti decidir lliurement a les administracions locals en què inverteixen aquest romanent. No obstant això, la formació independentista lamenta que la prioritat del govern municipal sigui seguir invertint en obra nova quan, en paraules del regidor Francesc Martinell, «a Valls tenim pendents altres qüestions» com desenvolupar la part de rehabilitació del Pla Local d’Habitatge. Per acabar, el regidor de la Crida per Valls-CUP va traslladar al regidor Jordi Cartanyà la necessitat de ser més ambiciosos en temes de polítiques socials.

La regidora Paloma Vicente va destacar que les ordenances fiscals de Valls segueixen sense complir amb un objectiu fonamental: la redistribució de la riquesa.