La CUP presenta més de 100 al·legacions als pressupostos per millorar el dia a dia dels vallencs

La formació demana a l’equip de govern que acabi amb els grans titulars i se centri a resoldre les mancances que fa anys que acumula la gestió municipal

La Crida per Valls-CUP ha presentat 110 al·legacions als pressupostos municipals, uns comptes que no són els seus però que amb aquestes esmenes servirien per començar a millorar les mancances que per la formació té la ciutat de Valls. En aquest sentit, la CUP contraposa els grans titulars de projectes dels quals després no se’n sap res més enfront de l’abandonament que per la formació tenen les polítiques amb més incidència social.

La Crida per Valls-CUP proposa, entre d’altres, la creació de diverses places de treball en àrees amb mancances a l’Ajuntament de Valls. Així, la formació proposa la creació d’una plaça de tècnic en turisme, en educació i en urbanisme. Pel que fa a l’àrea de turisme, la formació demana l’eliminació de la plaça d’AODL per convertir-la en tècnic municipal. Les d’educació i urbanisme s’entenen per la manca de personal la primera i per la necessitat de més personal en l’aplicació del POUM la segona. La CUP també presenta al·legacions per la creació d’una nova plaça de tècnic arxiver a causa de la manca de personal que també presenta aquest equipament.

La principal intervenció del govern al centre històric serà el Museu Casteller, del qual la formació denuncia que s’està fent molt difícil fer-ne un seguiment econòmic, ja que s’endú partides del Barri Antic, de Promoció Econòmica o les pròpies del Museu entre d’altres i del qual l’equip CiU-ERC no ha volgut donar el detall d’amb què es destinaran partides com la de Posicionament. En tot cas, la formació aposta per la rehabilitació d’habitatges de forma directa o indirecta per poder millorar la situació del centre històric. És en aquest sentit que la formació augmenta i crea noves partides per la rehabilitació d’habitatges. A més, la CUP presenta al·legacions per començar a implementar la recollida porta a porta al centre de la ciutat.

Per altra banda, a part del Museu Casteller els grans projectes de legislatura de l’equip de govern no es veuen per enlloc. L’Escola de Música Municipal continua esperant el seu trasllat a una seu més gran i millor adaptada a les necessitats específiques que té; el Museu de Valls ha de pagar un lloguer altíssim a la Generalitat per a utilitzar-ne les instal·lacions; l’Arxiu municipal no compleix les mesures mínimes recomanades pel gremi d’arxivers de Catalunya per assegurar la correcta conservació del patrimoni documental vallenc; la Policia Local segueix en una seu extremadament petita; el Centre Cívic a Ca la Mateueta no es veu per enlloc; la rehabilitació de Ca Xapes va per llarg; la notícia dels fons FEDER pel Pla de Torrents ha quedat en fum; l’aprovació definitiva del POUM segueix esperant i el nou ROM no es veu per enlloc; etc.

L’Ajuntament de Valls viu, en definitiva, a base de grans titulars, però amb un dia a dia mal gestionat i uns projectes de ciutat a llarg termini que no es veuen per enlloc.

En les al·legacions als pressupostos la CUP aposta per començar a invertir en el Pla de Torrents i en Ca Padró. La formació també redistribueix i augmenta les partides de recuperació de patrimoni, amb una gran partida de 100.000 euros que decidiria la Comissió de Patrimoni on cal invertir. La formació, a més, reservaria una partida per assegurar les restes de la muralla de Sant Francesc quan es produeixin els enderrocs de les cases que l’equip de govern està expropiant.

Les disminucions vénen de les àrees de comunicació, de reducció de salaris i nombre de càrrecs de confiança i de corporació municipal, de despeses d’energia d’edificis municipals i de partides com la de les Festes Decennals 2021 entre d’altres.

Per altra banda, la CUP no ha aconseguit aclarir cap a on anirà l’augment previst del 500% de promoció turística, ja que des de l’equip de govern ningú no ha presentat cap projecte ni s’ha aturat a pensar quin pla estratègic de turisme tenim per a Valls.

La crítica que fa la CUP a l’equip de govern és la poca aposta d’una manera clara i eficaç per a les necessitats que té aquesta ciutat i els seus habitants diàriament.

L’Ajuntament de Valls viu, en definitiva, a base de grans titulars, però amb un dia a dia mal gestionat i uns projectes de ciutat a llarg termini que no es veuen per enlloc.