La CUP presenta al·legacions als pressupostos per preservar el patrimoni vallenc

La Crida per Valls-CUP valora negativament els pressupostos de Valls pel que fa a la recuperació patrimonial, ja que les partides són gairebé nul·les. La formació proposa que es passi dels poc més de 30.000 euros en inversió patrimonial destinats directament a l’Església, a 150.000. Així, els cupaires proposen que sigui la comissió de patrimoni qui determini en què s’inverteix aquesta partida, en base al seu valor patrimonial i tenint en compte el seu estat i la urgència de la intervenció. D’aquesta manera la formació pretén acabar amb les assignacions a dit que de forma permanent l’Ajuntament fa directament a l’Església i començar a revertir la situació denigrant de patrimoni municipal com l’església de Sant Francesc.

A més, la formació alerta del risc que suposa enderrocar les cases de la muralla de Sant Francesc sense tenir en compte quina intervenció de conservació d’aquest element es durà a terme. Així, i veient que l’Ajuntament de Valls té previst executar aquesta intervenció durant el proper any, la formació planteja una partida extra de més de 30.000 euros per l’estudi i protecció en el moment de l’enderroc de les cases de la muralla de Sant Francesc.

La tercera gran intervenció patrimonial que planteja en les al·legacions la formació anticapitalista és una partida de rehabilitació de Ca Padró, ja que consideren que l’edifici ha de passar a mans municipals ja i que ha d’anar destinat a algun equipament municipal.

El grup municipal també plateja augmentar en 100.000 €, i arribar així als 250.000 €, a la compra planificada d’immobles del casc antic per tal refermar l’aposta per a la rehabilitació com a mitjà vàlid per a la revitalització del barri. La compra i rehabilitació d’immobles del centre de la ciutat és també una aposta per la preservació d’edificis històrics de la nostra ciutat.

Una vintena d’al·legacions, de les 109 que presentarà, pretenen capgirar la situació patrimonial de la ciutat