La CUP demana més transparència a l’Ajuntament de Valls

Els cupaires demanen que totes les dades es pengin en un format accessible i editable

La Crida per Valls-CUP va aprofitar el ple municipal del passat 27 de març per demanar més transparència a l’equip de govern de Valls. La petició dels cupaires, basada en el fet d’haver hagut d’entrar les dades del pressupost executat a mà, consistia fonamentalment que el govern pengés tota la informació en un format accessible i editable.

A tall d’exemple, treballar amb les dades del pressupost executat va suposar per a la candidatura rupturista l’entrada a mà a un full de càlcul de més de 12.000 números que l’equip de govern havia donat als grups municipals en paper. La formació independentista considera que totes les dades que es faciliten als grups municipals s’haurien de fer públiques i s’haurien de penjar en un format editable, per tal que qualsevol persona hi pogués treballar i les pogués valorar. A la vegada, també demanen que l’equip de govern faciliti la feina dels grups municipals de l’oposició donant totes les dades en format digital, evitant també d’aquesta manera l’ús abusiu del paper.

En la mateixa línia, els cupaires també van demanar a l’equip de govern que es pengés a la web de l’Ajuntament de Valls el Pla Local d’Habitatge i van preguntar per què no estaven penjades les actes dels plens anteriors a setembre del 2010.

Així, doncs, la Crida per Valls-CUP reclama al govern de Valls que compleixi amb allò que va dir en campanya electoral i faci de l’Ajuntament de Valls un Ajuntament «amb les parets de vidre», remarcant que compten amb una regidoria de Transparència.

La candidatura vol recordar que ja existeixen iniciatives populars en aquest sentit, com l’Observatori Català Municipal, que treballa per la transparència municipal i la participació ciutadana, penjant les dades econòmiques en format editable. D’aquesta manera, la Crida per Valls-CUP farà un seguiment d’aquesta demanda i, davant la situació actual, serà la formació la que pengi les dades per fer-les accessibles a tota la ciutadania, esperant que a partir d’ara sigui l’Ajuntament qui ho faci.

La formació independentista considera que totes les dades que es faciliten als grups municipals s’haurien de fer públiques i s’haurien de penjar en un format editable, per tal que qualsevol persona hi pogués treballar i les pogués valorar.