La CUP demana avançar la reforma prevista a l'aparcament de l'Hort del Carme

L'empresa municipal VIAS hi invertirà 52.400€ el 2017 · La CUP felicita el govern per recollir les demandes de la comunitat educativa però demana coordinar aquesta inversió amb les necessitats d'altres àrees de l'Ajuntament com turisme i cultura.

Valls, 22/11/2016. El Consell d'Administració de VIAS SAM, l'empresa municipal que gestiona els aparcaments i zones blaves de Valls, va aprovar en la seva sessió del 16 de novembre el pressupost de l'empresa per al 2017, amb l'únic vot en contra de la CUP, contraria a la modificació tarifària. La formació creu que l'equilibri en els comptes de l'empresa i la situació econòmico-social actual no justifica ara l'augment tarifari a les zones blaves.


L'aspecte més destacat en el capítol d'inversions és el de l'adequació de l'aparcament gratuït de l'Hort del Carme, previst en 52.400 €. L'actual aparcament ha provocat diverses queixes per part de veïns i de la comunitat educativa de l'Escola Enxaneta, ja que la manca de paviment provoca molta polseguera i per la perillositat que suposa el fàcil accés a l'edifici inclòs al catàleg de patrimoni i que es troba en runes. Aquestes queixes s'han traduït en demandes de pavimentació de l'aparcament, que la CUP ha traslladat en sessions informatives. En aquest aspecte, la CUP felicita la implicació i la insistència de l'AMPA, l’equip directiu de l'Enxaneta i de l'Associació de Veïns del Barri Antic, i demana al govern que reconegui i agraeixi aquesta tasca.


VIAS però no té la capacitat econòmica per a realitzar aquesta inversió durant la primera meitat del 2017. Això provocarà que a principis d'any s'hagi de tornar a fer la despesa de manteniment de l'aparcament, que el 2016 es va realitzar amb motiu de la Festa de la Calçotada. Per altra banda, des de l'àrea de cultura enguany s'ha manifestat la possibilitat de traslladar els concerts de la Festa Major de Sant Joan de l'aparcament del Barri Antic al de l'Hort del Carme, que presenta menys riscos per a la seguretat i més aforament.


Per aquests motius, la CUP demana que l'Ajuntament coordini i doni resposta a aquestes diferents necessitats, avançant si cal la inversió. De moment però, la resposta per part de l'Ajuntament ha estat negativa.


Finalment, la valoració de la CUP del Consell d'Administració de VIAS SAM és negatiu pels dèficits democràtics que s'hi practiquen, tal com passa també en altres organismes autònoms. La CUP demana que es convoquin aquests organismes i ens enviï la documentació a tractar-hi almenys amb una setmana d'antelació, ja que sovint s'envia pocs dies abans. Per la CUP això dificulta i degrada la feina dels representants.

La formació creu que l'equilibri en els comptes de l'empresa i la situació econòmico-social actual no justifica ara l'augment tarifari a les zones blaves.