La CUP alerta que els pressupostos del 2018 impediran complir a l’equip de govern de Valls el seu propi acord de legislatura

La formació destaca que els comptes segueixen prioritzant les polítiques de totxo en comptes de les polítiques a les persones

La CUP denuncia que l’equip de govern ha tornat a endarrerir la presentació dels pressupostos del 2018. Així, si l’aprovació inicial s’havia de dur a terme el ple del 19 de febrer, finalment serà al ple del dia 26. La formació creu que és una mostra més de la improvisació en què viu instal·lat l’equip de govern, ja que el ple de gener s’havia aplaçat fins el 19 de febrer per poder-hi aprovar els pressupostos. Els cupaires consideren que aquest desgavell de dates, i els retards permanents, demostren deixadesa per part de l’equip de govern i dificulten la tasca de l’oposició.

Pel que fa als pressupostos, la CUP adverteix que són uns pressupostos que no permetran a l’equip de govern ni complir el seu propi acord de legislatura. Així, “l’escola de música, el Centre Cívic, la Casa de la Festa, la Fàbrica Cultural o la seu de la Policia Local són exemples de projectes que queden en paper mullat”, explica Huguet. A més, pels cupaires molts dels acords de legislatura de l’àmbit de gestió municipal tampoc s’estan complint.

Sobre els pressupostos, la CUP també lamenta que l’entrada d’ERC al govern no es noti per enlloc, i les àrees de totxo segueixin tenint un pes extremadament gran enfront de les polítiques a les persones. Per exemple, l’àrea de serveis a les persones s’emporta un 8,99% del pressupost, mentre que l’àrea de territori i habitatge i l’àrea de via pública i mobilitat sumen un 47,94% dels pressupostos”, afirma Martinell. En aquest sentit la CUP considera que les aportacions que es fan a les àrees de serveis a les persones, joventut i ocupació, són extremadament baixes.

La CUP també ha demanat que en el marc del ple municipal del 26 de febrer, que ha d’aprovar els pressupostos de forma inicial, els diferents responsables dels organismes autònoms de la ciutat també expliquin els seus respectius pressupostos. La formació explica que aquesta és la única ocasió que de manera pública els vallencs poden conèixer els pressupostos dels organismes autònoms, i que és una manera més de practicar la transparència.

Les inversions del 2017 en un baix índex d’execució

La CUP també adverteix que no sap si els pressupostos del 2018 s’acabaran desenvolupant del tot aquesta legislatura. En aquest sentit, els cupaires adverteixen que a dia d’avui, més de la meitat de les inversions dels pressupostos de l’any 2017 o no s’han executat o s’han iniciat en les darreres setmanes. A la CUP li preocupa que l’equip de govern prepari els pressupostos tenint més en compte el calendari electoral que les necessitats de Valls i les persones que hi viuen.

Sobre els pressupostos, la CUP també lamenta que l’entrada d’ERC al govern no es noti per enlloc, i les àrees de totxo segueixin tenint un pes extremadament gran enfront de les polítiques a les persones.