La Crida per Valls-CUP presenta aportacions al Pla de Polítiques de Gènere i Igualtat

La formació denuncia el poc temps que s’ha donat per esmenar un pla insuficient

Aquest diumenge, dia 19 de febrer, la Crida per Valls-CUP va presentar un seguit d’aportacions al Pla de Polítiques de Gènere i d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls pels anys 2017-2019.

En primer lloc, la Crida per Valls-CUP vol denunciar el poc temps que s’ha donat a les organitzacions implicades en aquest pla per treballar-hi i presentar-hi aportacions. Tot i així, la intenció fonamental de la Crida per Valls-CUP amb la presentació d’aquestes esmenes és la de millorar un pla que consideren insuficient. D’aquesta manera, la candidatura vol posar de manifest que es tracta d’un pla que no aporta cap mesura especialment transformadora i que es pot millorar en molts aspectes.

Pel que fa a la participació, la formació independentista pensa que el pla s’ha fet sense la implicació dels agents, i que sense aquesta el pla serà difícil d’implementar. Consideren que el pla ha de ser una oportunitat per treballar amb diferents col·lectius, i que la seva redacció ja n’hauria d’haver estat la primera passa. A més, els preocupa que cap àrea de treball concreta més enllà de la de participació i igualtat hagi manifestat quines poden ser les seves línies de treball vinculades a aquest pla.

Per altra banda, la candidatura rupturista creu que s’hauria de fer una estimació pressupostària del que implicaria l’aplicació del pla per valorar la seva viabilitat. A la vegada, volen remarcar que no queda clar amb quins recursos humans es compten, i que en cas que hi hagi un augment dels recursos humans, aquest s’hauria de veure reflectit a nivell pressupostari.

La formació també critica que s’hagi inclòs dins del Pla de Polítiques de Gènere i Igualtat un punt sobre polítiques LGTBI. De fet, no hi ha cap pla d’Igualtat municipal que tingui una línia LGTBI inclosa, sinó que aquesta es treballa en un pla a banda, ja que s’acostumen a trobar necessitats diferents. No obstant això, la CUP considera que l’Ajuntament podria tenir en compte la guia contra la LGTBIfòbia que va presentar a finals de juny de l’any passat. A banda, tot i que considera que la creació d’un punt d’atenció és correcte, creu que s’haurien de prendre més mesures, com la celebració de dies internacionals (17 de maig i 28 de juny, per exemple), mesures als col·legis, a l’esport, protocols per a persones transsexuals, a gent gran...

Per últim, la Crida per Valls-CUP demana una major concreció en la metodologia, la temporalització i els recursos que es destinaran a aquest pla. La sensació és que el pla sencer depèn de la reformulació d’un Consell de Dones que ja s’ha reformulat diverses vegades i que no ha acabat de funcionar, fet que pot dificultar la implantació del pla.

D’aquesta manera, la candidatura vol posar de manifest que es tracta d’un pla que no aporta cap mesura especialment transformadora i que es pot millorar en molts aspectes.