La Crida per Valls CUP lamenta la mala gestió dels diners de la Llei de Barris

Aquest dilluns es va haver de modificar l'ordre del dia del Ple Municipal perquè el Sr. Batet havia de marxar a mitja sessió. La Crida per Valls-CUP lamenta aquests canvis de darrera hora perquè els grups que estan a l'oposició es preparen les seves intervencions en funció de l'ordre del dia que l'Ajuntament els facilita dies abans. Agrupar punts per enllestir aviat dificulta el treball dels partits de l'oposició.

La CUP també critica que aquest Ple de maig hagi estat pràcticament un monogràfic sobre mo­dificacions pressupostàries. Paloma Vicente va denunciar, durant la seva intervenció, el mal ús que s'ha fet dels diners de la Llei de Barris. Els cupaires reivindiquen que aquesta llei tenia com a objectiu resoldre problemàtiques socials. De fet, la Generalitat de Catalunya atorgava aquests diners procedents de Fons Europeus, d'acord amb una diagnosi on bona part dels criteris estudiats eren socials: atur, dependència, marginalitat, cohesió social, etc. També es valoraven aspectes vinculats als immobles: estat de conservació, falta d'ascensors....


Al final de tot aquest procés, resulta que a Valls, la major part del pressupost ha anat a parar a projectes urbanístics que, en cap cas, han solucionat ni pal·liat les problemàtiques socials que pateix. En deu anys, hem anat perdent pel camí projectes que havien de tenir un paper clau en la dinamització del barri antic com és la construcció d'un Centre Cívic, el qual ha estat ubicat a les dependències de la Biblioteca Carles Cardó.


La CUP critica que els diners que havien de destinar-se al Centre Cívic hagin acabat al Museu Casteller. Tot i haver defensat seva la seva ubicació al barri antic, la CUP dubta que pugui ser generador de la càrrega dinamitzadora que el Govern li preveu. La mala gestió porta a la improvisació constant i el centre històric necessita un projecte global clar que inclogui la part social en comptes de grans projectes salvadors.


La Sra. Vicente afirma que la modificació del Pla financer és el resultat d'una mala gestió i d'una mala planificació dels diners concedits per la Llei de Barris. Una oportunitat perduda per ressituar el Barri Antic en la centralitat de la ciutat que no hauria d'haver perdut mai. Els cupaires van lamentar que certs projectes que havien de ser el puntal d'aquest mandat de l'equip de Govern, com Ca Xapes o Ca Padró, hagin quedat congelats fins a nou avís.

El centre històric necessita un projecte global, no improvitzacions constants