La Crida per Valls CUP formalitza 4 denúncies pels abocaments de runa al Torrent

Després de la denúncia pública que es va fer a través de les xarxes amb la difusió d'un vídeo i d'unes fotografies, ara la crida per Valls-CUP ha denunciat també l'abocament de runa al torrent davant el Cos d'Agents Rurals, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; davant el Consell de Protecció de la Natura, del Departament de Territori i Sostenibilitat; davant l'Agència Catalana de l'Aigua i; davant els Mossos d'Esquadra.

Ja fa anys que en el torrent del Catllar, a l'alçada del pàrquing del Carme hi ha un abocador de runa, teòricament provisional, que s'està convertint en permanent. La CUP considera que l'Ajuntament ha de donar una solució definitiva als enderrocs del barri antic, sense que suposi l'actual degradació de l'entorn de l’Hort dels alls i del torrent. La CUP denuncia que, no només no s'ha retirat tota la runa que es va abocar en temps passats, sinó que aquests dies s'està utilitzant i se n’està abocant més. Fa pocs dies es va difondre un vídeo on es veia un camió fent aquests abocaments i fotografies on s'aprecia el volum de runa que hi ha actualment.


Cal remarcar que l'Ajuntament està tramitant un POUM i un Pla Especial de Torrents, on es preveu la rehabilitació d'aquest espai natural. La CUP troba incomprensible la nul·la sensibilitat de l'Ajuntament per la prevenció i preservació del nostre patrimoni arquitectònic i natural.

A les denúncies i reclamacions presentades aquests dies es demana que s'iniciïn els tràmits necessaris per aclarir i determinar qui són els responsables d'aquests abocaments i se'ls obligui a respondre del dany causat, a cada un en mesura a la seva responsabilitat.

Cal remarcar que l'Ajuntament està tramitant un POUM i un Pla Especial de Torrents, on es preveu la rehabilitació d'aquest espai natural