La Crida per Valls - CUP demana que no s'apugi ni un cèntim el preu de les zones blaves

Creu que cal anar al fons de la qüestió, a la mobilitat de la ciutat, ja que no és partidària de afavorir el cotxe privat i fomentar el transport públic >> Lliga la proliferació de zones blaves i l'augment de preus al fracàs de l'aparcament subterrani del Pati.

La candidatura independentista, davant l'increment d'un 5% del preu de pagament d'algunes zones blaves així com l'establiment d'algunes noves zones de pagament que ha aprovat l'equip de govern, ha presentat al·legacions per tal que no es duguin a terme.

La Crida per Valls – CUP no és contrària a la política de pagament per la utilització del cotxe privat per la ciutat però com que no es qüestiona aquest model on aquest vehicle particular està en el centre de les polítiques de mobilitat i, per tant, la classe treballadora n'ha de tenir sí o sí, no es pot penalitzar unilateralment el seu ús mentre no es plantegin alternatives. L'assemblea cupaire defensa que cal un replantejament del model de mobilitat a Valls, potenciant el transport públic per tal que la ciutadania es pugui moure sense vehicle privat, tan a nivell intern com de connexió amb la resta de pobles i ciutats, cuidant la intermodalitat que actualment és un dels dèficits en temes de mobilitat. Mentre els successius governs municipals continuïn deixant el transport públic de banda en les seves polítiques públiques, la CUP defensarà que les zones blaves siguin amb preus populars, per afavorir la rotació i perquè qualsevol persona de classe treballadora pugui aparcar-hi i aquest no sigui una altra fractura social.

Finalment, el grup de l'esquerra independentista vol insistir, un cop més, l'error històric que suposa tenir un aparcament soterrat al Pati. L'ampliació i extensió cada vegada de més zones blaves a Valls i l'augment de preus és un peatge que paga la ciutadania per la infrautilització d'aquesta obra faraònica que Valls no necessitava. A més, també recorda que fou un greu error en temes de mobilitat perquè situa els cotxes particulars al bell mig de la ciutat ja per sempre.

La CUP vol insistir, un cop més, l'error històric que suposa tenir un aparcament soterrat al Pati