La Crida per Valls-CUP creu que l’aportació de l’Ajuntament a Provalls és insuficient

La formació considera que l’aportació de 44.000€ no permet el desplegament del Pla Local d’Habitatge

La Crida per Valls-CUP posa en dubte que l’aportació que l’Ajuntament fa a Provalls, que l’any 2016 va ser de 44.000€, sigui suficient per gestionar l’Oficina Local d’Habitatge i, d’aquesta manera, desplegar de forma completa el Pla Local d’Habitatge. De fet, la candidatura rupturista considera que la minsa aportació que l’Ajuntament fa a Provalls fa que l’Oficina Local d’Habitatge acabi esdevenint només una finestreta per les subvencions de la Generalitat.

La formació independentista planteja que, pel desenvolupament complet del Pla Local d’Habitatge, l’empresa que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge, en aquest cas Provalls, hauria de comptar amb una aportació molt més elevada.

A la vegada, la formació posa en dubte l’eufòria mostrada pel regidor Jordi Cartanyà en la presentació de l’activitat de l’Oficina Local d’Habitatge durant l’any 2016. La candidatura considera que l’augment prové, en primer lloc, de les demandes d’ajudes a la Generalitat gestionades per l’Oficina i, per altra banda, a l’augment de la plantilla de Provalls en una persona. La formació creu que aquests indicadors no són una mostra d’una millora en l’accés a l’habitatge a Valls ni, en cap cas, són un motiu per estar contents del desenvolupament del Pla Local d’Habitatge.

Per altra banda, la Crida per Valls-CUP denuncia que hi ha organismes de l’Ajuntament de Valls, com Provalls, que segueixen aplicant programes com el de «col·laboració social», que implica la contractació de persones en situació d’atur que segueixen cobrant la seva prestació i cobren de l’Administració Pública la diferència entre la seva prestació i l’import de la base reguladora per al càlcul de la prestació, és a dir, el sou que havien percebut.

A la vegada, la formació posa en dubte l’eufòria mostrada pel regidor Jordi Cartanyà en la presentació de l’activitat de l’Oficina Local d’Habitatge durant l’any 2016.