El president de les retallades en educació presidirà un reconeixement als docents jubilats enguany

Aquesta tarda tindrà lloc a la Sala d'Actes del Convent del Carme l'acte de reconeixement als docents dels centres de la nostra ciutat jubilats el curs 2015-2016. Una mica més tard, a la Sala de Plens de l'Ajuntament tindrà lloc l'acte de lliurament de les Beques Europa. Tots dos actes seran presidits per l'expresident Sr. Artur Mas.

El govern de la Generalitat està a la cua d'Europa en l'inversió en educació, només un 2'17% del PIB. Tot i que la LEC (Llei d'Ensenyament de Catalunya) marca una inversió, pel 2017, d'un 6% del PIB, estem encara molt per sota del 3%. Junts pel Sí no desenvolupa l'augment de pressupost que ells mateixos es van marcar.


El descens d'alumnes va provocar una reducció de línies de l'escola pública en benefici de la concertada durant els governs d'Artur Mas: mentre que la pública va patir una retallada del 6,75% d'aules, a la concertada la reducció va estar d'un 2,24%. Des del 2010 el pressupost destinat als centres públics s'ha reduït en prop de 900 milions, el 19,44%, mentre que l'aportació als concertats ha patit una tisorada molt menor, de només 50 milions, el 4,58%.


Avui, el Sr. Artur Mas vindrà a retre homenatge als mestres que es jubilen. Des de la CUP volem recordar-li que les 874 places docents que diuen que hi haurà de més, són només per cobrir l'augment de matrícula a secundària, és a dir, que s'han de cobrir tant sí com no. Per recuperar els llocs de treball que s'han anat retallant a força de reduir hores lectives durant els darrers anys, s'haurien de contractar un mínim de 6.000 docents, aquestes 800 places no suposen cap increment. En la mateixa línia, recordar que la plantilla de docents va patir 2.500 acomiadaments ara fa 4 anys. I, amb l'agreujant que no es cobreixen les baixes des del primer dia –deixant a la sort de cada centre l'atenció als alumnes quan el mestre es posa malalt--.


La CUP també recorda que Junts pel Sí va aturar l'entrada a tràmit de la ILP d'educació (Iniciativa Legislativa Popular), que havia recollit més de 96.000 signatures. Aquesta ILP volia situar com a part del debat nacional, la necessitat d'una escola pública de qualitat i per a tothom, que recullis l'ideal pedagògic de l'escola catalana. Volia dotar-nos d’una llei amb capacitat de generar un conjunt normatiu estable, que afavorís a la majoria de la ciutadania, consensuada per la comunitat educativa i amb la declarada voluntat de servei per a les noves generacions. JxS juntament amb el PP van presentar una esmena a la totalitat que va bloquejar el debat parlamentari.


Per tots aquests motius, la Crida per Valls-CUP no assistirà avui a aquests actes, per respecte cap a la feina que desenvolupen els mestres de l'escola pública, als quals els deixem la responsabilitat immensa d'educar a les generacions futures amb uns recursos que estan molt per sota del que seria desitjable.

La Crida per Valls-CUP denuncia que s'hagi convidat a Artur Mas a fer entrega de les beques Europa i a fer el reconeixement al professorat al qual li va retallar recursos