El ple de Valls aprova per unanimitat crear una targeta moneder social

La iniciativa és una eina per evitar l’estigmatització de les persones beneficiàries de serveis socials

Aquest dilluns, dia 30 de gener, la Crida per Valls-CUP va presentar una moció al ple municipal que instava al govern a treballar per implementar la targeta moneder social i que va ser aprovada per unanimitat.

Des de la formació consideren que la gestió dels programes de serveis socials no ha d’anar dirigida exclusivament a garantir els drets més bàsics, necessaris i d’urgència de les persones en situació de risc o de pobresa, sinó que també ha de servir per fomentar l’autonomia, la promoció i la corresponsabilitat. En aquest sentit, la candidatura rupturista considera que «aquesta serà una eina útil per acabar amb l’estigmatització que suposa haver d’acudir a centres benèfics i caritatius».

El funcionament de la targeta és simple: es carrega amb l’import acordat per l’àrea de serveis socials i només es pot destinar a la compra de productes de primera necessitat o alimentaris. La formació considera que aquesta iniciativa afavoriria les persones beneficiàries de serveis socials, que podrien anar a comprar a botigues de confiança i proximitat en lloc d’haver d’acudir a bancs d’aliments.

Tot i que aquesta targeta ja està funcionant en altres municipis vinculada a una entitat bancària, la CUP ha considerat necessari instar el govern i els serveis tècnics de l’Ajuntament a treballar perquè la iniciativa es pugui aplicar sense aquesta vinculació. No obstant això, la CUP ha deixat en mans dels serveis tècnics la manera concreta d’aplicar-la.

La Crida per Valls-CUP espera que aquesta moció no es quedi al calaix, com tantes altres, i apel·la a la voluntat del regidor encarregat de l’àrea de serveis socials d’aplicar la mesura perquè aquesta tiri endavant el més aviat possible.

En aquest sentit, la candidatura rupturista considera que «aquesta serà una eina útil per acabar amb l’estigmatització que suposa haver d’acudir a centres benèfics i caritatius».